Cím: ÁLOM, VAGY VALóSáG?
Beküldés ideje: 2008-10-10 11:25:32

Álom és valóság

      ...elmélet és gyakorlat

             ...játék és cselekvés...

Mindenfelé már nem csak kósza parák, hanem valódi pánikról szólnak a hírek.

„Felelőtlen ügynökök-tanácsadók", valódi „hozzáértők", profi elemzőházak, befektetési alapkezelők prognózisai, ajánlásai bizonyultak melléfogásnak az elmúlt időszakban.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy „ilyet még nem látott a világ". Sorolhatnánk, hogy milyet. Utólag persze megint vannak, akik marha okosak. Ilyet már láttunk.

De, ha őszinték akarunk lenni, megint az az elmélet igazolódott be, hogy a legtöbben akkor akarnak csatlakozni egy-egy alaphoz, amikor már látják az eredményt. Vagyis valahol fentebb. Most aztán igazán nem lehet panasz a mélységekre: OTP háromezer-akárhány, maga a BUX a DOW JONES, a HSI, a HSCE és a többi a béka fenekénél. Valószínű megy alább.

De!!! Azoknak, akik árgus szemmel figyelik és mernek, jó beszállás lehet a közeljövőben. Ez a „közeljövő" a kulcsszó: napokban, hetekben, vagy hónapokban mérhető? Fekete pálya!!!

Aki nem akar/tud kockáztatni, az ne vágjon bele.

És mi a helyzet azokkal a kis befektetőkkel, megtakarítókkal, akik valamilyen cél, például nyugdíjuk megteremtése okán, vagy gyermekük életkezdése miatt kezdtek el hónapról-hónapra félretenni? Egyik szemük sír, másik nevet: ugyanis UL, azaz unit-linked, magyarán befektetési egységhez kötött életbiztosítások új befizetéseinél az történik, hogy amikor a befektetési egységek árfolyama csökken, a költségelvonás kvázi drágul mert a biztosító azért, hogy egy adott költségnemnél konkrét forinthoz jusson, több darab egységet von el, az új befizetéseknél azonban ez jótékonyan azt eredményezi, hogy ugyanakkora összeg befizetése mellett több darab egységet vásárolunk.

A főbiztosításhoz kapcsolt, „mellényzseb"-nél, például a PORTFOLIÓ PLUSZ-nál nincs darabszám csökkenés, csak be-ki-átmozgatásnál.

Van kérdése?


  A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

 
Nincs még egyetlen hozzászólás sem!


Ajánlott link:

www.life-coach.hu


Copyright © 2007
Készítette: Dolphinet Kft.